A kölyökkutyák általában hajlamosak a harapásra, ez elsősorban a fogzáskor van így. Ha van egy kiskutyád, nagyon fontos, hogy tudd, hogyan akadályozd meg a kölykök harapását, amikor még kicsik, főként azért, mert ez minden bizonnyal óriási probléma lesz, ha a kutya megöregszik; ha ezen a ponton nem csíp a bimbóba.

Mint minden más edzési technikához, Önnek is ragaszkodnia kell egy jól ismert technikához, és következetesnek kell lennie vele, és gondoskodnia kell arról, hogy a család többi tagja ugyanazt az edzési technikát kövesse.

Sok kutyatulajdonos kiskutya harapdálásról leszoktatás nem érti, hogy a valóságban arra biztatják a kutyájukat, hogy rágcsálják és harapják a dolgokat, és ha nem foglalkoznak vele komolyan, az egészen biztosan súlyos problémává válik, mivel a kölyökkutya felnőtt kutyává válik; arról nem is beszélve, hogy súlyosan megsérülhetnek, ha megharapják.

Aktív kötélhúzás és birkózás a kutyájával, hagyja, hogy kutyája harapjon, vagy megdöbbentse a kezét és az ujjait, mind valóban arra ösztönzi a kiskutyát, hogy elhiggye, hogy a harapás játék, és meg kell tenni, és ami még ennél is rosszabb, kutya agresszióvá fejlődhet. Ha valóban azt szeretné tudni, hogyan állíthatja meg a kölykök harapását, azt javaslom, hogy az első dolog, amit tennie kell, az, hogy hagyja fel az ilyen típusú játékokat a kutyájával.

Az alábbiakban összegyűjtöttem egy listát, amely segít megérteni, hogyan akadályozhatja meg a kölykök harapását:

Amint a kölyökkutya megharap, határozottan mondjon „NEM”-et, és vegye el a kezét vagy az ujját, és adjon a kutyusnak egy játékot, amelyet helyettesítőként megrághat. Ezenkívül készíthet egy dobozt vagy palackot érmékkel vagy kövekkel, és készíthet shakert, amellyel megrázhatja, ha a kiskutya megharap. A hangos zaj megijeszti a kiskutyát, és a harapást azzal a hangos zajjal fogja társítani, amit nem szeret.

Egyéni kedvenc megközelítésem az, hogy úgy tűnjek, mintha a kölyökkutya fájna, amikor megharapja vagy megharapja a kezét, ujjait, sarkát vagy bárhol máshol. Ez valóban egy hatékony módszer, amikor megpróbálja megtanulni, hogyan kell megállítani a kölykök harapását. Amikor a kölyökkutya harap, adjon ki hangos üvöltözést, vagy ordítson: “ÓÓÓ!”. Ezután azonnal abbahagyja a kutyával való játékot, és egy rövid ideig figyelmen kívül hagyja. Ezzel megmutatja a kutyának, hogy a harapás rossz, és nem fog játszani vele; ha meg fog harapni.

Valójában alapvető fontosságú, hogy megértsd, soha, de soha ne büntesd a kutyusodat fizikai fenyítéssel, például ütéssel. Lehet, hogy a kölykök ezt játéknak tekintik, és ez csak rontja a harapásukat, különben a kölyökkutya rettegni fog tőled.

Mutasson sok szeretetet a kiskutyájának, amikor játszik, és nem harap meg; elengedhetetlen, hogy tudja, hogy örül neked. Ez jól működik együtt a választott technikával, hogy megakadályozza a kiskutya harapását.

Abban a pillanatban, amikor megismeri az alapvető technikákat a kölyökkutyák harapásának megállítására, könnyű lesz kijavítani kutyája harapási szokását; feltéve, hogy konzisztens marad a választott megközelítéssel.

Chris L. Brown lelkes kutyabarát, aki szívesen segít másoknak engedelmességre tanítani a kutyáikat.

Categories: Business