Αυτή τη στιγμή όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να μάθουν πώς να εγκαθιστούν κάμερες ασφαλείας και συστήματα καμερών ασφαλείας στο σπίτι ή την επιχείρησή τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η εγκληματικότητα αυξάνεται και οι κάμερες ασφαλείας και τα συστήματα καμερών ασφαλείας DIY έχουν γίνει πιο ποιοτικά, πιο προσιτά και εύκολα στην αγορά. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται πλέον να προσλάβετε έναν επαγγελματία για την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, είναι δυνατό να έχετε το σπίτι ή την επιχείρησή σας υπό επιτήρηση σε ελάχιστο χρόνο μόνοι σας και σε προσιτή τιμή. Στη συνέχεια θα βρείτε κάποια βοήθεια και μερικές συμβουλές για το πώς να εγκαταστήσετε τις δικές σας κάμερες ασφαλείας.

Οδηγίες Homemade, Τεχνική Υποστήριξη και εγγυήσεις

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε, πριν αγοράσετε οποιοδήποτε ρούχο, είναι να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα που θα επιλέξετε συνοδεύεται από ένα αστάρι οδηγιών. Δεν παρέχονται όλα τα συστήματα καμερών ασφαλείας για το σπίτι και τις επιχειρήσεις με ένα πλήρες δημοσιευμένο φάρμακο σπιτικό που θα σας καθοδηγήσει στον τρόπο εγκατάστασης του συστήματός σας. Επίσης, είναι καλή ιδέα να αγοράζετε μόνο ένα σύστημα κάμερας που παρέχεται με δωρεάν απεριόριστη εξειδικευμένη υποστήριξη σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή αντιμετωπίσετε προβλήματα. Δεν προσφέρουν όλες οι εταιρείες δωρεάν τεχνική υποστήριξη με την αγορά των καμερών και των συστημάτων κάμερας. Επίσης, ελέγξτε για να δείτε αν συνοδεύεται από ένα δέσιμο σε όλα τα τάκλιν.

Υπάρχουν κυρίως τρία ρούχα που θα δουλέψετε με τις καμερες ασφαλειας, τον δέκτη/DVR και τον εξεταστή.

Κάμερες ασφαλείας

Ένα σύστημα κάμερας ασφαλείας θα περιλαμβάνει μία ή περισσότερες κάμερες. Οι κάμερες διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά, επομένως, πριν αγοράσετε ένα σύστημα, θα θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι απαιτήσεις σας. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, που θα σας βοηθήσουν να σας καθοδηγήσουν.

  • Θα τοποθετήσετε τις κάμερες έξω ή σε εξωτερικούς χώρους; Εάν πρόκειται να τοποθετήσετε κάμερες οπουδήποτε έξω, θα χρειαστείτε κάμερες που είναι τοποθετημένες πιο σκληρές από τις τυπικές εσωτερικές κάμερες ασφαλείας. Οι κάμερες έξω από την πόρτα θα εκτεθούν σε βανδαλισμούς και τα βασικά στοιχεία, παρόμοια με τον άνεμο και το υπερβολικό κύμα ζέστης ή κρύου. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες κάμερες εξωτερικού χώρου που έχουν τοποθετηθεί για να απωθούν όλες αυτές τις συνθήκες έξω από την πόρτα.
  • Χρειάζεστε έγχρωμες ή ασπρόμαυρες κάμερες; Εάν υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου είναι σημαντικό να καταγράψετε λεπτομέρειες όπως το χρώμα των μαλλιών, των οχημάτων ή των ρούχων, θα χρειαστείτε έγχρωμες κάμερες. Οι ασπρόμαυρες κάμερες είναι κομψές αν χρειάζεστε προηγμένη ανάλυση και γενικά είναι λιγότερο πολύτιμες από το χρώμα. Είναι επίσης κομψά εάν χρησιμοποιείτε υπέρυθρες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή χωρίς φως.
  • Προτιμάτε ενσύρματες ή ασύρματες κάμερες; Τα συστήματα ενσύρματης κάμερας είναι πιο αξιόπιστα από ό,τι τα ασύρματα, όταν ανοίγετε τρύπες σε τοίχους για να τοποθετήσετε κάμερες και να τροφοδοτήσετε καλώδια στους τοίχους. Τα ασύρματα συστήματα κάμερας ασφαλείας χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες μέσω του αέρα από τον πομπό της κάμερας σε έναν δέκτη. Ο δέκτης λαμβάνει το σήμα και το μεταφέρει σε τηλεόραση ή Εξεταστή ή Αρχειοθέτη Ψηφιακού Βίντεο. Άρα δεν χρειάζεται καλωδίωση. Οι ασύρματες κάμερες είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν και μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε και μπορούν να μετακινηθούν με περισσότερη ευκολία.
  • Υπάρχει φυσική πηγή φωτός και θα τη χρησιμοποιείτε στο σκοτάδι; Οι υπέρυθρες κάμερες είναι απαραίτητες εάν καλύπτετε περιοχές που βρίσκονται σε απόλυτο σκοτάδι ή έχουν συνθήκες χαμηλού φωτισμού σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
  • Πόσες κάμερες χρειάζεστε; Αποφασίστε πόσες τοποθεσίες θέλετε να καλύπτονται, όπως πόρτες, παράθυρα, δρόμος κ.λπ. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσες κάμερες θέλετε να περιλαμβάνονται στο σύστημα ασφαλείας σας. Τα κορυφαία συστήματα καμερών ασφαλείας διαθέτουν μία ή δύο κάμερες. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα που θα επιλέξετε μπορεί να προσθέσει και άλλες κάμερες αργότερα, εάν μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε άλλες κάμερες.
Categories: Miscellaneous