Είτε φρυγανίζετε το σπίτι σας εξ ολοκλήρου με ξύλα είτε απολαμβάνετε μόνο μια περιστασιακή φωτιά, ένα πράγμα παραμένει το ίδιο, χρειάζεστε ένα προσβάσιμο, καλά σχεδιασμένο μέρος για να αποθηκεύσετε τα ξύλα σας μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.

δυστυχώς, αν και όλοι το έχουμε δει μπροστά, το να ρίχνεις ξύλα σε ένα σωρό στο χωράφι δεν είναι ένας καλός τρόπος αποθήκευσης ξύλου. Το ξύλο που απλώνεται στο έδαφος είναι εκτεθειμένο σε έντομα, γη και υγρασία, όλα τα αποτελέσματα που καταστρέφουν το καλό ξύλο.

Στην πραγματικότητα, θα εκπλαγείτε πόσο σημαντική υγρασία μπορεί να απορροφήσει ένα κομμάτι ξύλου απλά ξαπλώνοντας στο έδαφος. Το ξύλο που είναι αποθηκευμένο σε ένα ράφι ανυψώνει το ξύλο από το έδαφος επιτρέποντας στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το ξύλο, γεγονός που μειώνει τη συνολική περιεκτικότητά του σε υγρασία.

Έτσι, τώρα που αποφασίσαμε ότι είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε το ξυλα για τζακι σας σε ένα ράφι, απομένει μόνο μία απόφαση. Αγοράζετε ένα ξύλινο ράφι ή το φτιάχνετε μόνοι σας;

Ωστόσο, η κατασκευή της δικής σας ξύλινης σχάρας είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μια χειροκίνητη ξύλινη σχάρα είναι φθηνότερη από ένα μοντέλο εμπορεύσιμου και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το μέγεθος και το σχήμα ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Μια χειροκίνητη ξύλινη σχάρα μπορεί να στηθεί από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό, αλλά μια κατασκευή 2×4 που χρησιμοποιεί επεξεργασμένη ξυλεία είναι γενικά η πιο δημοφιλής.

Δεδομένου ότι η ξύλινη σχάρα θα αποθηκευτεί έξω, η χρήση επεξεργασμένης ξυλείας θα την καλύψει από τις βροχοπτώσεις και θα εξασφαλίσει ότι η σκληρή δουλειά σας θα διαρκέσει πολλές φορές.

Το επόμενο βήμα είναι να καθορίσετε το μέγεθος του ραφιού που θέλετε να φτιάξετε. Το χειροκίνητο ράφι σας μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους, αλλά ένα ράφι μήκους 8 και 4 ψηλό κάτω είναι πραγματικά δημοφιλές. Ένα ράφι με αυτά τα όρια θα κρατήσει ένα κορδόνι προσώπου από ξύλο που είναι μια διάσταση ξύλου που τιμάται από πολλούς ανθρώπους.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το ξύλινο ράφι μακρύτερο αν θέλετε να κρατήσετε περισσότερο ξύλο. Απλώς αγοράστε μακρύτερα 2×4 που είναι επίσης διαθέσιμα σε 10 μήκη κάτω και 16 κάτω.

Αν και μπορείτε να επεκτείνετε το μήκος της ξύλινης σχάρας, μην την κατασκευάζετε προηγμένη από 4 βάσεις σε υψόμετρο. Μια ξύλινη σχάρα πάνω από 4 βάσεις σημαίνει ότι είναι ασταθής.

Για να κατασκευάσετε τη χειροκίνητη ξύλινη σχάρα σας χρειάζεστε πολλά εισαγωγικά εργαλεία

– Αρκετά 2×4 για να δημιουργήσετε το σχέδιο που ζητήσατε

– Αφορισμός χειρός ή πριόνι για κόψιμο των 2×4

– Ένα μέτρο ηχογράφησης

-εξωτερικά καρφιά ή βίδες ανάλογα με την προτίμησή σας

Αυτά είναι κυρίως όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να φτιάξετε τη δική σας χειροκίνητη ξύλινη σχάρα!

Ωστόσο, εξετάστε το ενδεχόμενο να το φτιάξετε μόνοι σας, εάν χρειάζεστε μια ξύλινη σχάρα αυτή τη φορά. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καλύψετε το ξύλο σας, αλλά θα σας δώσει μια αίσθηση υπερηφάνειας και ολοκλήρωσης.

Categories: Miscellaneous